keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Uusia perinteitä luomassa: Montreaux:n jazzfestivaalit















Kävimme viime vuonna ensimmäistä kertaa legendaarisilla Montreaux:n jazzfestareilla, josta kirjoitinkin tuolloin myös tänne blogiin. Kokemus oli todella hyvä, ja siksi festareilla käynti kuului myös must-do asioihin tänä kesänä. Festarialueelle on vapaa pääsy, ja alueella järjestetään paljon ulkoilmakonsertteja jotka kaikki ovat ilmaisia. Alue on täynnä terasseja, joista osa on rakennettu hienosti veden päälle. Myös ruokatarjoiluun on panostettu, ja take-away annoksia saa ostaa useasta eri kojusta aina grilliruosta pastaan ja hampurilaisiin. Annokset voi nauttia kiven päällä järven rannassa.

Menimme festareille lauantaina Lausannesta käsin laivalla, matka kesti tunnin ajan ja laiva rantautui suoraan festarialueelle. Erittäin kätevä tapa tulla alueelle, ja samalla välttyä hikisiltä festaribusseilta tai ruuhkissa istumiselta. Lauantaiksi meillä ei ollut konserttilippuja, vaan halusimme muuten vain kierrellä alueen kojuja ja katsella ilmaiskonsertteja. Koska minun flunssa ei ole vieläkään kokonaan hellittänyt, lähdimme jo ajoissa junalla takaisin Lausanneen.

Sunnuntaiksi olimme ostaneet liput Toto:n konserttiin, olihan Africa:aa pakko päästä kuuntelemaan! Konsertti oli todella hyvä, ja tunnelma oli katossa.

Mielestäni tämä konsepti voisi rantautua myös Suomen festareille: ilmainen sisäänpääsy kaikille, ja maksat vain niistä bändeistä joita haluat mennä katsomaan. Nämä jazzfestarit kestävät kaksi viikkoa, ja useampi yrittäjä tahkoo näiden viikkojen aikana aivan käsittämättömästi rahaa. Lisäksi tästä tehdään näin ollen koko perheen tapahtuma, kävijöitä on aina pikku vauvoista vaariin asti. Tietenkin tämä on mahdollista täällä, sillä alkoholin käyttö on kohtuullista toisin kuin Suomessa. Näin yhden humalaisen ihmisen koko viikonlopun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti