tiistai 18. kesäkuuta 2019

Pitkä koulutie on alkanut






Viime viikon vietin Lausannessa koululla. Olen aloittanut Executive MBA tutkinnon jo muutama vuosi sitten, ja pitänyt pidempiäkin taukoja välissä. Nyt pari kuukautta sitten alkoi viimeinen vaihe, eli mastery stage, joka jatkuu kesäkuuhun 2020 asti. Työmäärä on huikeat 20-25 h viikossa normaalin työn ohessa.

Viikko koululla oli todella intensiivinen, teimme monesti 12-15 tunnin päiviä luentojen, tiimitöiden ja illallisten merkeissä. Koulukaverit ovat iältään noin 37-45 vuotiaita, ympäri maailmaa. Meitä taitaa olla luokalla 57 oppilasta yli 30 maasta. Tämä onkin koko koulun suurin anti, oppia tuntemaan niin monta uutta ihmistä ja oppia heidän yrityksistä, urasta ja kulttuurista.

IMD on tunnettu bisneskoulu, ja he ylläpitävät korkeaa standardia kaikissa tekemisissään. Ruoka on erinomaista ja kaikki järjestelyt ovat viimeisen päälle. Oppilailta vaaditaan paljon, mutta menestymiselle annetaan kaikki valmiudet, loput on itsestä kiinni. Haastavinta on tiimityöskentely, jossa yhteistyö hyvin erilaisista lähtökohdista tulevien ihmisten kanssa voi olla vaikeaa ja uuvuttavaa. Kaikilla on stressiä ja painetta, ja siksi pienetkin erimielisyydet voivat johtaa avoimiin riitoihin ja väittelyihin. Näistä tilanteista sitä kuitenkin oppii kaikista parhaiten.

Mielenkiintoisin aine koululla on ehdottomasti johtamiskoulutus, joka ainakin nyt aluksi käsittelee omia käyttäytymistapoja ja eri tilanteissa muodostuvia tunteita. Olen jo nyt ymmärtänyt todella paljon itsestäni ja odotan innolla kaikkea mitä tämä koulutus vielä tuo esiin.

Nyt jatkamme koulua itsenäisesti etätyöskentelynä sekä tiimeinä puhelimen välityksellä. Seuraava tapaaminen on syyskuun puolivälissä Kalifornian Pii-laaksossa.






2 kommenttia: