maanantai 17. kesäkuuta 2019

Paluu Sveitsiin









Blogissa on hiljaiseloa kun elämä on kiireistä..Vietin viimeiset 1.5 viikkoa Sveitsissä, ensin Bernissä muutaman päivän, sitten Genevessä ja lopuksi Lausannessa. Tuntui oudolta palata Sveitsiin kun olin ollut poissa niin kauan, mutta samalla oli ilo palata. Täällä on monta hyvää ystävää, tutut paikat ja tietenkin toimisto jossa työskennellä.

Olen nyt oleillut Sveitsissä yli viisi vuotta, ja sain sitä myötä C-asumisluvan. Olen siis asteen verran lähempänä sveitsiläisyyttä. Tämän C-luvan saaminen ei ollut mitenkään helppoa, vaan siinä tarkistettiin kaikki läpikotaisin, aina rikosrekisteristä sosiaaliapuun asti. C-luvan saaminen on kuuleman mukaan vaikeutunut paljon viime vuosien aikana kun ulkomaisten tulijoiden määrä lisääntyy.

Viikonlopun vietin Fannyn luona Genevessä. Hänellä on upea asunto jossa on iso terassi ja näköalat Aare-joen yli vuorille. Nautimme tapaksia ja viiniä auringon laskiessa kaupungin yli. Minulla oli valitettavasti koko viikonlopun kestävä migreeni ja yleinen energian puute, joka hieman hillitsi menoa. Näitä ylä- ja alamäkiä tulee vähän väliin, en tiedä tarkalleen mistä johtuen. Oli joka tapauksessa mukava nähdä Fannya jälleen, hän saa minut aina rentoutumaan ja niin myös migreeni hävisi.

2 kommenttia:

  1. This is my favorite picture. The wine and food! Wish I was there.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It was amazing view from the terrace of my friend. Yes, you need to come and visit Bern soon :-)

      Poista