maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kevättä Alsacen viinilaaksossa













Viime viikonloppuna minä ja äitini, joka oli viikon verran vierailemassa Bernissä, hyppäsimme autoon ja suuntasimme kohti Ranskaa ja Colmarin kaupunkia. Colmar on Alsacen viinilaakson eteläpäässä, josta voi kätevästi lähteä seikkailemaan pieniin viinikyliin tai viinitilojen keskelle.

Yövyimme Colmarissa Best Western hotellissa juna-asemaa vastapäätä, josta oli kätevä kävelymatka Colmarin keskustaan. Colmarin vanha kaupunki on sopiva viikonloppukohde, josta löytyy paljon pieniä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Kävelimme kaupungilla nauttien hienosta keväisestä säästä. Lämpötila nousi jopa 26 asteeseen ja hame olisi ollut hyvä olla mukana. En voi uskoa että kevät on vihdoinkin saapunut.

Sunnuntaina lähdimme vielä autolla käymään Riquewihrin ja Ribeauvillen kylissä Colmarista pohjoiseen. Kylät ovat molemmat idyllisiä päiväretkikohteita, joissa voi istua terassilla nauttien kahvikupposen tai lasillisen hyvää alsacelaista Gewürztraminer tai Pinot Gris valkoviiniä.

Tämä taisi olla neljäs kerta Alsacessa, eikä varmastikaan viimeinen. Bernistä tänne ajaa vajaassa kahdessa tunnissa ja ilmapiiri on aivan erilainen. Ainoa vaiva tällä reissulla oli alkanut siitepölyallergia ja kotimatkalla olikin poikettava lentokentän apteekissa hakemassa rohtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti