torstai 14. joulukuuta 2017

Amsterdamin kautta pikavisiitille Suomeen







Viime viikolla koitti jälleen matka Baselista Amsterdamiin. Se oli nyt viimeinen työmatka tälle vuodelle, ja neljäs kerta Amsterdamissa kuukauden sisään. Onneksi kyseessä oli vain yhden yön reissu, ja pääsin siitä jatkamaan suoraan Suomeen.

Suomessakin on tullut käytyä tämän vuoden aikana niin usein että siitä on tullut uudestaan toinen koti minulle. Suomessa oleskelu ei tunnu mitenkään erityisen kummalliselta. Sinne on aina kiva mennä, ihan niin kuin Sveitsiinkin on aina kiva tulla takaisin.

Tällä kertaa menin Suomeen lähinnä joulunviettoon. En tule menemään Suomeen silloin kun on varsinainen joulu, joten päätimme viettää sitä ennenaikaisesti perheen kesken. Teimme muutamia kalaruokia alkupalaksi, ja pääruuaksi paistoimme karitsaa vihannesgratiinin kera. Jälkiruuaksi oli perinteinen luumurahka. Näilläkin eväillä sai aikaiseksi sellaisen joululle tunnusomaisen ähkyn.

Ehdimme myös viikonlopun aikana viettää tyttöjen perinteisiä pikkujouluja. Kävimme ensin juoksemassa Töölöönlahden ympäri, jonka jälkeen saunoimme, joimme kuohuvaa ja teimme erilaisia kasvo- ja jalkahoitoja. Sitten olikin jo aika laittaa juhlamekot päälle ja suunata Helsingin keskustaan Copas y Tapas ravintolaan syömään. Ravintolasta jatkoimme vielä Belgeen yksille, ja siinä istuskellessa päätimme vielä lähteä katsomaan millainen meno Teatterissa olisi näin pikkujouluaikaan. Meillä ei ole minkäänlaisia VIP kortteja Teatteriin, joten totesimme noin vartin jonottelun jälkeen että tässä tulee vielä menemään jokunen hetki ennen kuin pääsemme sisään ravintolaan. Kävimme vielä katsomassa parin muun paikan jonotilanteen, jonka jälkeen hyppäsimme taksiin ja lähdimme kotiin. En oikein jaksa ymmärtää minkä takia suomalaiset jonottavat kylmässä ja pimeässä että pääsisi johonkin baariin. Kesällä vielä ymmärrän mutta talvella ei minulla ainakaan riitä kärsivällisyys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti