lauantai 1. lokakuuta 2016

Vapaaehtoistyötä Nuuksiossa






Monella jenkkiyrityksellä on pari vapaaehtoistyöpäivää vuodessa, jolloin tarkoitus on antaa takaisin (give) yhteiskunnalle, niin myös minun yritykselläni. Jokainen saa itse valita mihin tarkoitukseen käyttää oman päivänsä, mutta monet auttavat esim. pitämään puistoja siistinä tai käyvät vanhainkodissa. Minä en ollut aikaisemmin muistanut käyttää näitä, mutta tänä vuonna päätin käyttää ne johonkin minulle tärkeään kohteeseen. Paikaksi valikoitui Espoossa sijaitseva Nuuksion kansallispuisto, jossa olen viettänyt paljon aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa aikaisemmin.

Otin yhteyttä Nuuksion puistomestariin, joka kertoi vastaanottavansa kaiken avun avosylin. Nuuksiossa on aikaisemmin ollut järjestelmällistä apua puiston ylläpitämisessä, mutta viimeisten viiden vuoden aikana apu on perustunut yksittäisiin vapaaehtoisiin. Saimme tehtäväksi purkaa laittomia tulisijoja sekä tarkistaa että lailliset tulisijat olivat kunnossa. Samalla keräsimme roskat pois. Meille kerrottiin myös että laittomat tulisijat usein tuhoavat kalliota ja lisäksi ne ovat metsäpaloriski.

Löysimme paljon laittomia tulisijoja, ja keräsimme pari muovipussillista roskia päivässä. Ottaen huomioon Nuuksion suuren kävijämäärän, voisi kuitenkin sanoa että puisto oli aika siistissä kunnossa. Lounaaksi paistoimme makkarat ja nautimme järvimaisemasta. Kävelyä tuli yhteensä noin 14 km päivän aikana.

Päivän päätteeksi veimme kartan löytämistämme tulisijoista takaisin puistomestarille ja saimme kuulla luennon siitä kuinka paljon apua tarvitaan ympäri Suomea luonnon säilyttämiseksi. Tulen ehdottomasti tekemään jotain vastaavaa myös ensi vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti