maanantai 17. lokakuuta 2016

Sunnuntaiseikkailuja Alpeilla: Kleine Scheidegg









Sunnuntaiksi luvattiin jälleen aurinkoisia kelejä, joten päätimme suunnata Alpeille, tarkemmin ottaen Jungfrau-alueen Mürreniin. Olimme liikenteessä vasta puolenpäivän aikaan, ja aurinko oli jo hälvyttänyt aamusumun kun pääsimme Mürrenin ala-asemalle. Jostain syystä täällä oli sadan metrin hissilippujono, jota emme ole koskaa aikaisemmin nähneet tällä asemalla. Emme siis jääneet jonottamaan, vaan päätimme jatkaa matkaa toiseen paikkaan. Kyllähän näitä paikkoja täällä riittää, eikä suinkaan ollut pakko päästä siihen paikkaan johon niin moni muukin oli päättänyt mennä.

Päädyimme lopulta pienen harkinnan jälkeen ottamaan junan Lauterbrunnenista Wengenin kautta Kleine Scheideggiin. Junamatka kesti 50 minuuttia ja matkan varrella sai vielä nauttia hienoista näköaloista. Tämä oli siis huomattavasti miellyttävämpää kuin jonotella hissilippuja. Kleine Scheidegg oli talvista tuttu paikka, olemme käyneet täällä laskettelemassa muutamaan otteeseen. Löysimme täällä Eiger Nordwand ravintolan, jonka näköalaterassi oli suoraan Jungfrau-alueen kolmen lumihuippuisen vuoren suuntaan.

Kotimatkalla jouduimme pahaan liikenneruuhkaan. Sunnuntai on sveitsiläisten virallinen vaelluspäivä, mikä myös näkyi autojen määrässä. Pysähdyimme vielä Thunin järven rannalle kahville poispäin ajettaessa. Ja mikäs siinä istuskellessa ja nauttiessa Sveitsin pyramidin, eli Niessenin ääriviivoista auringon laskiessa vuorten taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti