torstai 5. toukokuuta 2016

Vapunvietossa Suomessa










Edellinen Suomi-visiitti oli jouluna, jolloin vietin Suomessa lyhyen viikon. Suomea ei ole talven aikana ollut varsinaisesti ikävä, koska meillä on riittänyt täällä Sveitsissä paljon vierailijoita ja olemme muutenkin olleet kiireisiä. Nyt kuitenkin tuntui siltä että olen ollut poissa Suomesta liian kauan aikaa, ja olisi syytä mennä tarvehtimään perhettä ja ystäviä. Niinpä ostin lentoliput sopivasti vapuksi ja lähdin katsastamaan Suomen kevättä.

Täytyy sanoa että fiilikset ennen matkaa olivat vähän ristiriitaiset. Täällä Sveitsissä on jotenkin onnistuneesti unohtanut Suomi-asiat, ja ainoa mitä minulla oikeasti on ikävä on ihmiset ja mökkeily. Kaikesta muusta olen jo päässyt irti, varmaan siksi että tilalle on löytynyt jotain uutta Sveitsistä.

Olin Suomessa ensin muutaman päivän töissä, jolloin en ehtinyt paljon muuta tehdä. Tämän jälkeen oli onneksi vappu, jota vietin tänä vuonna moneen kertaan. Oli brunssia, tapaksia sekä grillibileitä. Kaikki aivan mahtavia tilaisuuksia, joita nyt voi haikeudella muistella Sveitsistä käsin. Myös säät hellivät juhlijoita tänä vuonna, ja saimme nauttia aurinkoisista kevätpäivistä. Ulkona oli jo niin lämmintä että bikinit olisi voinut kaivaa esiin. Minulla ei ollut edes aurinkolaseja mukana koko reissulla koska ajattelin ettei Suomessa kuitenkaan vielä paista aurinko niin kirkkaasti.

Suomessa oleilu tuntui heti kotoisalta. Parin vuoden jälkeen sopeutuisin erittäin nopeasti takaisin Suomeen ja todennäköisesti parin kuukauden kuluttua tuntuisi siltä etten ikinä mihinkään lähtenytkään.

Viikonlopun jälkeen lähdin takaisin Sveitsiin tippa silmässä. Tekee kipeää lähteä pois perheen ja ystävien luota. Joskus Sveitsissä saaattaa unohtua kuinka paljon näitä ihania ihmisiä Suomessa onkaan, jotka ovat minulle niin läheisiä. Monta ystävää jäi myös tällä kertaa näkemättä ajan puutteen takia.

Kesäsuunnitelmamme ovat vielä osittain auki, mutta selvää on että tulemme viettämään Suomessa monta viikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti