sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Toukokuinen Suomi, osa 2






Toukokuun aikana tuli oleskeltua Suomessa pari viikkoa enemmän kuin olin alunperin suunnitellut. 
Yllättävän nopeasti sitä parin vuoden ulkomailla asumisen jälkeen tottuu suomalaisiin, suomalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin. En edes kiinnittänyt enää huomiota mihinkään erityiseen käyttäytymiseen, tai siihen että voin todellakin keskustella suomeksi ihmisten kanssa.
Muutaman ystävän sekä perheen näkeminen oli matkan parasta antia. Päivät täyttyivät lähinnä työstä, perheen kanssa olemisesta, lenkkeilystä ja saunomisesta. Viikonloppuna kävin ystävän tupareissa. Koska tämä ei varsinaisesti ollut hupimatka, en ehtinyt juuri muuta tehdäkään.

Perhesyistä Suomeen palaaminen käy vääjäämättä mielessä aikaajoin. Olisi paljon helpompaa olla lähellä niitä kaikkein rakkaimpia ihmisiä, kuin lentää tuhansien kilometrien päästä tarpeen tullen. Suunnittelinkin jo mummon mökin ostamista maalta ja oman pikku kahvilan pystyttämistä (tai jonkun muun leppoisan bisneksen). Se olisi suuri muutos nykyiseen elämääni maailmanympärimatkaajana ja uraan keskittyvänä ihmisenä. Se voisi varmasti antaa paljon, mutta joutuisin tietenkin myös luopumaan monesta asiasta. Olisin sidottu omaan yritykseeni, ja vaellukset tai laskettelut hienoissa maisemissa olisivat muistoja vain. Olen lukenut monta juttua työelämän hektisyyteen kyllästyneiden ihmisten elämänmuutoksista, ja kieltämättä se on myös houkutellut minua. Juuri nyt, etenkin tässä iässä (nuori kuin olen, ainakin omasta mielestäni), se olisi ehkä liian suuri muutos. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten niin jossain vaiheessa vielä tekisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti