maanantai 16. toukokuuta 2016

Viikonloppureissu Ranskaan












Muutama viikko sitten nautimme Bernissä pitkästä viikonlopusta helatorstain vuoksi. Päätimme lähteä pienelle ex-tempore reissulle Ranskaan Alsacen viinialueelle. Alsacen alue alkaa Colmarin tienoilta, Baselista n. 50 km pohjoiseen. Meiltä sinne ajaa parissa tunnissa. Otimme pyörät mukaan auton kyytiin ja varasimme majoituksen pienestä bed & breakfast majatalosta keskeltä luonnonpuistoa.

Keli oli mitä mahtavin, ja lämpötila kohosi jo lähelle 30 astetta. Pyöräilimme pari päivää metsissä ja viinialueella ja nautimme kauniista maisemista Pyöräily on mukavaa urheilua, vaikkakin Sveitsissä usein tuntuu siltä että ylämäkiä on vähän liikaa. Mutta ei se mitään, jalat ainakin saavat hyvin kyytiä.

Alsacen alueella on paljon pieniä kyliä lyhyen kävely- tai pyöräilymatkan päässä toisistaan. Me kävimme Riquewihr nimisessä kylässä lounaalla (ylimmät kuvat). Alueen viehätys on mielestäni siinä, että voi seikkailla kylästä kylään viinitarhojen läpi. Emme tällä kertaa maistelleet viinejä, mutta se olisi luonnollisesti tehnyt reissusta vielä paremman.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti