maanantai 21. joulukuuta 2015

Laskettelukausi avattu Adelbodenissa







Sveitsissä riittää tällä hetkellä aurinkoa vaikka muille jakaa. Jouluviikoksi on luvattu tasaista 5-10 astetta ja aurinkoa. Lumesta ei ole tietoakaan, ja uutisissa puhutaan lumikriisistä. Seuraavat kaksi viikkoa ovat korkeinta sesonkiaikaa mitä alpeilla on. Meidän ensimmäinen varsinainen lasketteluloma suuntautuu Italiaan tammikuun alussa. Lumitilanne ei sielläkään näytä hyvältä, ja seuraan säätiedotusta päivittäin. Lunta saisi jo tulla. Tosin moni täällä muistuttaa että ei se lumi viimekään vuonna tullut ennen uutta vuotta. Toivottavasti sama toteutuisi myös tänä vuonna.

Päätimme siis aurinkoisen kelin kunniaksi lähteä ulkoilemaan ja katsomaan itse miltä se lumitilanne näyttää. Adelboden on yksi meidän lähialueista, jossa kävimme myös viime vuonna lopettamassa laskettelukauden. Siellä rinnetiedote näytti hyvältä, joten päätimme aamulla lähteä sinne päiväreissulle.

Laskettelukamojen löytyminen ei kesän jälkeen onnistunut ihan ongelmitta. Minun monoja etsittiin toista tuntia tuloksetta. En ymmärrä miten monojen kokoinen esine voi vain kadota? Ajattelin että olen ajatuksissani jättänyt ne Adelbodenin parkkipaikalle viime vuonna, joten päätimme kuitenkin lähteä sinne ja kysyä sieltä löytötoimistosta onko monoja näkynyt. No, eihän niitä siellä ollut joten päädyin vuokramonoihin päivän ajaksi.

Adelbodenissa riitti melko hyvin tekolunta rinnealueilla, vaikkakin useampi rinne oli vielä kiinni. Alue oli kuitenkin kivasti avattu niin, että melkein kaikille alueille pääsi laskettelemaan, mutta osa alueen rinteistä oli kiinni. Terassit olivat auki, ja otimme aurinkoa ilman takkia. Oli kuin olisimme tulleet suoraan keväthangille. Onneksi tuli laitettua aurinkorasvaa naamaan ennen lähtöä, muuten olisin taas niin tulipunainen nenästä kuin yleensä.

Kotiin tultuamme kävimme vielä kerran kellarin läpi monojen löytymisen toivossa. Ja siellähän ne oli, juuri sillä hyllyllä kuin miltä oltiin tarkistettu jo aamulla monta kertaa. En tiedä miten tämä voi olla mahdollista, monot olivat vain ilmestyneet tyhjästä. Ehkä se oli joulutontun kepposia.

Tämä päivä oli hyvä muistutus siitä mikä Sveitsissä on aina kiehtonut. Taas vähän positiivisemmin mielin uuteen viikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti