maanantai 30. joulukuuta 2019

Joulu on taas


En rehellisesti sanottuna tiedä mihin aika katoaa ja miten on mahdollista että olen ollut jo kolme kuukautta Sveitsissä. Ja miten on taas joulu? Juurihan se oli. Mutta näin vain vuodet vierivät eteenpäin. Tämän joulun vietin perheen kesken Suomessa. Välissä olikin ehtinyt vierähtää pari joulua ulkomailla, ja oli mukava olla taas läheisten kanssa. En ole tänä vuonna sen kummemmin koristellut omaa kotia joulua varten, enkä ole juurikaan joulua muutenkaan odottanut. Kävin tosin joulumarkkinoilla Bernissä ja Montreaux:ssa.

Joulupöytäämme kuuluvat perinteiset jouluruuat, kalat, laatikot ja kinkku. En ole kinkkua syönyt moneen vuoteen, mutta kalat maistuvat aina hyviltä. Tein myös lanttulaatikon itse tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ehkä siihen lorahti vähän liikaa muskottipähkinää, mutta muuten se oli hyvä. Jälkiruuaksi oli glögikakkua perinteen mukaisesti. Kävimme tietenkin myös joulusaunassa ja lapset odottelivat joulupukkia koko päivän.

Joulupäivänä kävin ystäväni 40-vuotissyntymäpäivillä, ja tapaninpäivänä vielä äidin luona syömässä. Muuten sokeria välttelevänä tuntuu nyt että makeaa on tullut syötyä suun täydeltä. Mutta se kai kuuluu jouluun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti