maanantai 23. heinäkuuta 2018

Kesäpäiviä Bernissä







Monen viikon Suomessa oleilun jälkeen oli aika lähteä katsastamaan kotikaupunkia Berniä. Lähdin alunperin käymään häitä varten, kun jenkeistä muuttanut ystäväni meni naimisiin sveitsiläisen miehen kanssa. Samalla pääsin myös moikkaamaan Katharinaa, joka oli palannut kahdeksan kuukauden matkustelultaan takaisin Berniin. Ja tietty kävin myös toimistolla vähän istuskelemassa, lomapäivät kun ovat tänä kesänä hyvin harvassa.

Bern oli hieno niin kuin aina. Jotenkin se täällä Suomessa ollessa oli jo päässyt unohtumaan. Aivan mieletön kukkaloiste kaikkialla, joki oli turkoosi ja ilmat olivat hienot. Sveitsiläiset kiittelivät viileää kesää, jolloin jaksaa jotain tehdäkin. Lämpötilat olivat n. 28-30 astetta, usein Bernissä on yli 35 astetta kesäisin joka tuntuu tukahduttavan kuumalta.

Joen varteen oli avattu pari uutta terassia, kävimme testaamassa niistä toista joessa uinnin jälkeen. Jokiuinti on perinteinen sveitsiläinen virkistäytymistapa kuumalla kesäpäivällä. Veden lämpötila oli nyt 20 astetta, eli juuri sopivan viileää.

Sveitsiläisiä häitä juhlittiin koko päivän ajan, aina klo 11 aamusta puoleen yöhön asti. En tuntenut häistä entuudestaan muita kuin hääparin, mutta nopeastihan sitä tutustui muuhun hääporukkaan ja päivä oli loppujen lopuksi oikein mukava, vaikka sitä alunperin vähän stressasin.

Ihanaa ja samalla surullista kun on kaksi kotia. Toista niistä on aina ikävä, mutta molempiin on kuitenkin aina niin mukava palata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti