sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Työmatka Kuopioon






Työkiireet ovat kesän ja uuden roolin myötä vähentyneet, ja minulla oli aikaa järjestää asiakaskäynti Kuopioon. Halusin mennä nimenomaan Kuopioon sillä siellä on tullut joskus aikoinaan, kymmenen vuotta sitten, käytyä paljon työn puolesta ja pidin aina kaupungista. Jotenkin nämä kotimaan työmatkat ovat minulle todella nostalgisia koska niitä on tullut ennen vanhaan tehtyä niin paljon. Yövyin aina Scandicissa tai Sokos hotellissa, kävin lenkillä, saunoin, shoppailin ym. Kotimaan matkailu on ehkä joskus tylsää, mutta myös todella helppoa.

Ajoin siis torstaina iltapäivällä Kuopioon. Olin ajatellut että matka sujuu helposti, eihän sinne ole kuin 4.5 tuntia ajoa. Olin kuitenkin unohtanut kuinka tappavan tylsiä maantiet Suomessa ovat. Ajovauhti on siinä n. 80 km/h, ajat jossain rekan perässä ja koko energia menee siihen että pääisipä ohi. Maisemat ovat pelkkää peltoa ja metsää. Parin tunnin päästä matka on jo tuntunut ikuisuudelta. Sveitsissä maisemat vaihtuvat ja ovat aina upeat, teillä saa aina ajaa 120 km/h, ja minne tahansa ajankin niin ajan aina moottoritietä. Ero on valtava. Pääsin kuitenkin perille jo alkuillasta, kävin heti saunomassa ja sitten Isä Camillossa syömässä. Se on lempiravintolani Kuopiossa ja otin illallisen seuraksi lasin kuohuvaa, mitä harvoin teen kun olen yksin liikenteessä. Illalla olisi ollut puhelinkokous jonka sujuvasti unohdin..

Aamulla lähdin lyhyelle lenkille järven rantaan. Keli oli kerrassaan upea ja Kuopio näytti parastaan. Flunssan alku on hieman vaivannut viikolla, joten juoksemisesta ei tullut juuri mitään, mutta kävinpähän nauttimassa vähän raitista ilmaa ainakin.

Tämän reissun myötä sain ehkä vähän poistettua sitä kotimaan matkailun romantisointia mitä päässäni on tapahtnut viimeisten vuosien aikana. Tiedän että kyllästyisin nopeasti jos tekisin tätä säännöllisesti. Mutta kyllähän sitä aina voi käydä Kuopiossa kääntymässä kerran neljässä vuodessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti