tiistai 15. toukokuuta 2018

Helteinen Helsinki




Pari viikkoa Suomessa meni kuin siivillä. Lämpöaalto iski Suomeen ja saimme nauttia yli 25 asteen lämpötiloista. Siis helteestä toukokuun alussa! Ihan uskomatonta. Tuntuu kuin Suomi olisi herännyt jostain talvihorroksesta, kadut ovat täynnä hyväntuulisia ihmisiä joilla on elämä edessä.

Asuminen Jätkäsaaressa on ainakin tähän asti ylittänyt kaikki odotukset. Asunnosta pääsee kätevästi viidessä minuutissa keskustaan ratikalla, tai kävellen 15 minuutissa. Lähikauppa ja -ravintolat ovat muutaman minuutin kävelyn päässä. Heti kotiovelta lähtevät upeat lenkkeilypolut joko Kaivariin, Hietsuun tai Töölöönlahdelle Baanaa pitkin. Iltaisin tulee istuttua parvekkeella ja juotua siideri tai olut työpäivän jälkeen. Näen myös upean auringonlaskun joka ilta omalta parvekkeelta. Juuri sitä mistä minä tykkään.

Vietimme äitienpäivää pari päivää sitten äitini kesämökillä Puolarmaarissa brunssin merkeissä. On ollut mahtavaa nähdä veljeni lapsia ja tottakai muutakin perhettä. Näitä ihmisiä on ollut ikävä. Iltaisin, lounaalla ja jopa aamupalalla on tullut nähtyä myös kavereita todella paljon. Yritän olla aktiivinen ja liikkua ulkona aina kun mahdollista ettei kotitoimistolla oleminen alkaisi tuntumaan liian yksinäiseltä.

En ole päässyt käymään isäni haudalla juurikaan talven aikana, ja jollain tavalla Hietaniemen hautausmaan lähellä asuminen tuo turvaa. Voin käydä siellä vaikka iltakävelyllä jos haluan, ihan milloin vain. Olen aina tykännyt kävellä hautausmailla, niillä on sellaista tietynlaista rauhaa jota joskus kaipaan. Täällä saa vaikka kävellä ja itkeä kenenkään puuttumatta asiaan.

Launtaina heräsin aikaisin, lähdin kävelylle Hietsun kirppikselle, kävin Altaalla teellä ja kiertelin Kauppatoria. Tuntui niin hienolta päästä kävellen näihin upeisiin paikkoihin ja kävellä ympäri kaupunkia ilman päämäärää.

Kesä Helsingissä on täällä nyt, aion ottaa siitä kaiken irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti