sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Gurten







Heti perille päästyämme se ahdistus ja pelko hävisivät, ihan niin kuin arvelinkin. Toki ne varmaan tulevat vielä takaisin, mutta ainakin nyt on tosi hieno fiilis, pääsen vihdoinkin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani ulkomailla asumisesta.

Täällä on jo kevät pitkällä, ehkä niin kuin Suomessa olisi toukokuun puolessa välissä. Valkovuokot ym. tuntemattomat kukat kukkivat, kuten myös varmaan kaikki mahdolliset puut siitepölyallergia oireiden tasosta päätellen.

Mietimme mitä ihmettä Bernissä tehdään sunnuntaisin. Kaupat ja ravintolat ovat kiinni. Ihmisiä ei näy missään. Paikalliselta Gurtenin vuorelta ne kaikki löytyivät. Ylös mentiin pienellä junalla, ihan kiva ja nopea tapa päästä ylös. Lupasin kuitenkin itselleni juoksevani sinne ennen kesän alkua.

Gurten on Berniläisten "Hausberg" jonne lähdetään ulkoilemaan ja viettämään vapaa-aikaa perheen kesken. Sieltä lähtee esim. alamäki pyörilyreittejä ja vaellusreittejä. Siellä on myös ravintola, ja niinhän se terassisesonki tulikin korkattua. Tänne on ehdottomasti tultava uudestaan piknikeväiden kanssa!

2 kommenttia: