perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kokemuksia Hetta-Pallas vaelluksesta











Korona-aikana on mietittävä hieman uudelleen mitä sitä lomallaan tekisi. Hankin joitain vuosia sitten kunnon vaellustarvikkeet Karhunkierrosta varten ja ajattelin silloin tekeväni joka vuosi sen jälkeen ainakin yhden kunnon vaelluksen. Tänä vuonna vuorossa oli Hetta-Pallasreitti naisporukalla.

Lähdimme matkaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Helsingistä ajoimme yhteen putkeen Enontekiöön, matka kesti n. 14 tuntia. Yövyimme Hetan Kota nimisessä paikassa, joka oli erinomiainen, sillä heidän puolestaan hoitui kuljetus seuraavana aamuna reitin lähtöpaikalle sekä myös auton siirto Pallakselle.

Vaelsimme tätä 55 km:n reittiä yhteensä 4 päivää. Reitin olisi voinut kulkea myös kolmessa päivässä, mutta halusimme ottaa rauhallisesti ja nauttia luonnosta. Telttailimme parina yönä ja yhtenä yönä yövyimme autiotuvassa. Autiotuvissa oli yleisesti ottaen paljon tilaa kokata ja yöpyä, ehkä koronan vuoksi niissä oli tyhjää vaikka reitillä muuten oli jonkun verran porukkaa.

Reitti oli todella hieno ja myös monipuolinen. Keskivaiheessa oli myös sauna, josta oli uintimahdollisuus järveen. Tämä oli erinomainen paikka päästä peseytymään.

Pallaksella yövyimme vielä Lapland Hotel Pallaksella ennen kuin jatkoimme matkaa seuraavana aamuna kohti Helsinkiä. Tämä oli siis aika pikamatka Lappiin, mutta kokemus oli silti jälleen uskomattoman hieno. Lapissa on taikaa ja toivon ehdottomasti pääseväni kokemaan sen taas uudestaan viimeistään ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti