lauantai 11. tammikuuta 2020

Portes du Soleil ja laskettelukauden avajaiset









Laskettelukauden avajaiset osui tänä vuonna heti uudenvuoden jälkeiseen viikonloppuun. Paikka oli Portes du Soleil Sveitsin ja Ranskan rajalla ja seurana Fanny. Kelit olivat upeat, täällä on aurinko paistanut muutenkin lähes joka päivä. Ikävä kyllä, sillä tammikuussa kuuluisi oikeasti sataa lunta. Lunta onkin alpeilla nyt aika vähän, uudenvuoden aikoihin lämmin föönituuli oli sulattanut paljon joulukuussa tullutta lunta. Rinteissä pystyi kuitenkin laskemaan hyvin, rinteiden ulkopuolelle ei ollut asiaa.

Pidin Sveitsin puolen rinteistä enemmän kuin Ranskan alueesta. Väkeä oli vähemmän ja rinteet vaativammat. Tosin alue on valtava emmekä todellakaan ehtineet viikonlopun aikana laskea kaikkia rinteitä. Portes du Soleil on niin kuin nimestäkin saattaa päätellä, suurimmaksi osaksi auringossa. Söimme ulkona lounasta ja nautimme valohoidosta. Aurinkorasva on pakollinen varuste myös näin tammikuussa. Ranskan puolella kävimme ostoksilla ja sain vihdoin ostettua itselleni uuden laskettelutakin ja -housut.

Illalla kävimme Champeryn kylässä syömässä sekä spa:ssa. Voin suositella Hotel Nationalin spa:ta, sinne pääsee 35 chf:n hintaan vaikka ei olisi hotellin asiakas. Heillä on pari saunaa, sekä sisä- ja ulkoaltaat hierovine suihkuineen. Todella tarpeen laskupäivän jälkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti