sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Safarilla Masai Maran kansallispuistossa












Nairobin jälkeen vietin vielä viikon Masai Maran kansallispuistossa, lähellä Tansanian rajaa. Masai Mara on samaa puistoa kuin Serengeti rajan toisella puolella. Asuimme teltoissa aidatulla alueella, jaoin telttaa Julian kanssa, jota en tuntenut ennen tätä matkaa. Hän oli kuitenkin todella mukava ja meillä oli paljon yhteistä keskusteltavaa.

Matka Masai Maraan Nairobista kesti n, 7 tuntia. Meidän lähtö viivästyi ainakin tunnilla, kun mietittiin miten kaikki matkalaukut saataisiin mahtumaan meille varattuihin kahteen minibussiin. Lopulta pitkien keskustelujen jälkeen matkatoimisto suostui kutsumaan paikalle kolmannen bussin ja pääsimme matkaan. Päästyämme perille nautimme maittavan lounaan (ruoka Keniassa oli muuten koko matkan ajan erinomaista) ja lähdimme ilta-safarille. Harmiksemme taivas repesi juuri kun pääsimme teltta-alueelta pois, ja kastuimme lopulta pahemman kerran safarin aikana. Näimme kuitenkin gepardeja sateesta huolimatta. Ilta teltassa oli kostea ja kylmä, ja sainkin jonkun pienen flunssan alun yön aikana.

Seuraavana päivänä lähdimme koko päivän safarille Mara-joelle. Päivä oli hieno ja aurinkoinen ja savannilla oli aamutuimaan ihanan rauhallista ja hiljaista. Näimme päivän aikana kirahveja, seebroja, leijonia, gepardeja, elefantteja ja virtahepoja. Jouduimme myös pulaan kun yksi autoistamme jäi mutaan kiinni. Kuskimme meni ensin auttamaan työntämisessä, ja lopulta muutkin turistit astuivat autosta ulos ja lähtivät seikkailemaan lähimaastoon. Kuljettaja kun huomasi tämän hän käski turistit nopeasti takaisin auton lähettyville jotta kaikki ehtisivät takaisin autoon vaaran lähestyessä. Siitä kun pääsimme lähtemään niin ei mennytkään kuin viisi minuuttia niin bongasimme pensaikossa makoilevan n. 10 leijonan launan. Siinä olisi ollut heille monta turistia lounaaksi. Piknikin nautimme avoimessa paikassa savannilla, josta näki pitkälle kaikkiin suuntiin.

Viimeisenä päivänä meidän olikin lähdettävä jo aikaisin aamulla takaisin Nairobiin jotta ehtisimme ilta-lennoille. Safari jäi siis melko lyhyeksi, mutta kokemus oli silti hieno. Mielelläni olisin kuitenkin viettänyt täällä muutaman päivän lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti