keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Suomessa käymässä




Lähdin käymään Suomessa työmatkojen välissä viime viikolla. Viikon aikana ehti taas hoitaa paljon asioita, tavata ihmisiä ja stressaantua liian kiireisestä elämästä. Odotan aikoja jolloin on edes jotain rutiinia, joitain viikkoja jolloin ei tapahdu juuri mitään.

Perjantaina kävin päiväreissulla Tartussa, lensin Helsingistä Tallinnaan, josta vuokrasin auton ja ajoin Tartuun. Illalla takaisin. Maantie Tallinnan ja Tartun välillä on aina yhtä tylsä, mutta tällä kertaa meinasin tosissani nukahtaa rattiin.

Sain myös uudet vuokralaiset Niittykummun asuntooni, ja kävin avaimia luovuttaessani nostalgiakäynnillä Niittykummun Mäkissä. Siellä tuli nuorena työskenteltyä parin vuoden ajan, ja muutenkin kävimme siellä kavereiden kanssa vuosien ajan kahvilla parantelemassa maailmaa. Paikka on täysin muuttunut, keskellä sijaitsevat tilausautomaatit jaksoivat hämmästyttää.

Olen päässyt uudestaan lenkkeilyn makuun ja jaksoin käydä pari kertaa ihan kunnollisella lenkillä pitkin Kaivarin rantoja. Tuuli oli kylmä eikä minulla ollut mukana talviolosuhteisiin soveltuvia lenkkeilyvaatteita. Toivottavasti jaksan pitää yllä tätä harrastusta myös kesällä.

Kävin myös viikon aikana tutustumassa moneen eri ravintolaan Punavuoren seudulla, jossa asuin tämän ajan. Etenkin meksikolainen El Rey oli mieleeni, tunnelma oli rento ja ruoka oli todella maistuvaa. Myös Tapiolan Sandro tuli vihdoin testattua, myös se oli hyvä. Yllä oleva kuva on Pontus-nimisestä ravintolasta, tilasin vihreän salaatin ja vihreä se todellakin oli.

Asuin omassa asunnossani jonka ostin viime syksynä Punavuoresta. Se on ollut nyt vuokralla, airbnb:n kautta, ja varasin sen itselleni viikoksi. Viihdyin siellä todella hyvin, asunto tuntui kodikkaalta ja jostain syystä jouluisalta. Kuuntelin jopa joululauluja koska oli niin jouluinen fiilis.

Kylmyys ja harmaus yllättivät Suomessa, olin jotenkin harhakuvitelmissani odottanut että täällä olisi ollut jo keväistä. Ehkä sitten huhtikuun puolivälissä kun tulen seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti