lauantai 16. maaliskuuta 2019

Paluu Mayrhofeniin










Alppijengin viides reissu suuntautui Mayrhofeniin Itävaltaan. Olimme läheisessä Zell am Zillerin kylässä pari vuotta sitten ja teimme silloin päiväreissun myös Mayrhofeniin. Pidimme paikasta paljon, ja etenkin kylä vaikutti kivalta. Meitä laskijoita oli tällä kertaa reissussa mukana 7 aikuista ja 1 lapsi. Varasimme huoneiston Mayrhofenin keskustasta, josta pääsi helposti skibussilla rinteisiin. Iltaisin oli mukava seikkailla kylällä, käydä kaupoissa, ravinotoloissa ja baareissa.

Pidin muutaman etätyöpäivän viikon aikana, mikä toimi itse asiassa loistavasti. En oikein jaksa laskea 7 päivää putkeen, ja lepo teki hyvää. Lisäksi tekemättömistä töistä ei päässyt kertymään stressiä kun niitä teki vähän viikon aikana.

Laskimme monella eri alueella Mayrhofenissa ja sen läheisyydessä. Aloitimme Mayrhofenin päärinteiestä sunnuntaina, eli Penkenistä. Alue on laaja ja vaihteleva, mutta etenkin päähissien kohdalla erittäin ruuhkainen. Taisi olla hollantilaisten hiihtolomaviikko sillä niitä siellä piisasi. Maanantaina laskimme Ahornissa, jossa on periaattessa vain yksi rinne, mutta se on sitäkin pidempi ja kivempi. Ahornissa saa laskea rauhassa ja hissiin pääsee jonottamatta. Minä laskin vain muutaman tunnin aamulla, sen jälkeen siirryin sisätiloihin töihin. Tiistaina lähdimme Hintertuxin jäätikköä kokeilemaan Mayrhofenin läheisyydessä. Alue yllätti positiivisesti, vaikka kylmä tuuli lisäsikin pakkasen purevuutta. Tänne voisin ehdottomasti mennä uudestaankin laskemaan. Keskiviikkona menimme Zell am Zilleriin, jossa siis muutama vuosi sitten kävimme. Valitettavasti tämäkin alue oli ruuhkainen. Laskimme alueen lähes päästä päätyyn, jolloin etenkin siirtymähisseissä oli jonoja. Torstaina olin jälleen etätöissä ja perjantaina kävimme vielä kertaalleen Zell am Zillerissä. Zell am Ziller on näistä alueista suurin, ja pelkästään tässä keskuksessa voi helposti viettää koko viikon.

Iltaisin kävimme pääasiassa ulkona syömässä ja joskus eksyimme peräti yökerhoihin. Ravintolatarjonta ja yöelämä oli Mayrhofenissa parempaa kuin mitä olen nähnyt missään muualla alpeilla. Jos menojalka vipattaa, niin kannattaa ehdottomasti suunnata tänne.

Viikko oli rentouttava, hauska ja ikimuistoinen. Tällä porukalla reissaisin ihan milloin vain. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti