lauantai 13. toukokuuta 2017

Takaisin koulun penkille: IMD Lausanne


En oikein tiedä mistä aloittaisin, ehkäpä pahoitteluilla siitä että blogissa on ollut hiljaista jo lähes kuukauden ajan. Olen nyt kotiutunut Lausannesta, jossa kävin Foundations of Business Leadership kurssin IMD Business Schoolissa. Kurssi kesti 20 päivää, mukaan lukien viikonloput. Se on ensimmäinen moduli Executive MBA koulutusta, mutta sen voi myös suorittaa yksittäisenä kurssina. 

Foundations of Business Leadership kattaa useita eri yritysjohtamisen osaamisalueita, joista ehkä minulle hyödyllisin oli talous ja strategia. Teen tällä hetkellä töitä markkinointistrategioiden kanssa ja tunsin että haluan lisäkoulutusta monen vuoden opiskelutauon jälkeen. Kävin läpi eri koulujen tarjontaa, ja valitsin IMD:n sen saamien arvostelujen sekä kansainvälisyyden perusteella.

Kurssilla oli yhteensä 61 oppilasta, joista 8 oli naisia. Tämä kurssi ei ollut mikään poikkeus, naisia on yleensä todella vähän, mikä heijastaa hyvin todellisuutta yritysmaailmassa. Oppilaita oli 39 eri maasta, joten todella kansainvälinen kokoonpano oli kyseessä. Keski-ikä oli 40 vuotta, suurin osa osallistujista oli minua pari vuotta vanhempia. Osallistujia oli monelta eri alalta, osa oli jo korkealla johtoportaassa, toiset vasta hamuamassa sinne. 

Opetus oli erittäin hyvää, parempaa kuin mitä olisin ikinä odottanut. Professorit olivat kaikki itse yritysmaailmasta, jolla varmistettiin opetuksen käytännönläheisyys. Teimme paljon ryhmätöitä ja opetus oli hyvin interaktiivista. Tällä myös varmistettiin mielenkiinnon säilyminen koko 20 päivän ajan. Päivät alkoivat klo 8:30 ja loppuivat yleensä klo 17:30, jonka jälkeen oli fitness tunti kolme kertaa viikossa. Joinain päivinä jatkoimme ryhmätöitä myöhään iltaan asti, viimeisenä päivänä olimme koululla keskiyöhön asti. 







Olin ennen koulun alkua huolestunut omasta jaksamisesta ja oppimiskyvystä niin monen vuoden tauon jälkeen. Huolet osoittautuivat kuitenkin turhiksi, on jopa yllättävää kuinka paljon ihminen loppujen lopuksi jaksaa uurtaa kun ympäristö on kunnossa. Mahtavat opiskelukaverit, inspiroivat professorit, erinomainen ruoka sekä upeat Lausannen maisemat auttoivat jaksamaan. Kotitehtäviä oli jokaiselle päivälle, mutta hyvin jaksoin nekin vielä lukea pitkän päivän päätteeksi.




Kävimme myös paljon ulkona syömässä, lähes jokaisena iltana. Lausannen White Horse-baarissa tuli istuttua monena iltana, juttelimme päivän tapahtumista, työstä, matkustamisesta ja milloin mistäkin. Ihmiset olivat todella mielenkiintoisia, suurin osa asui jossain muussa maassa kuin kotimaassaan, moni oli asunut ympäri maailmaa eri paikoissa. 










Aamuisin lenkkeilin pitkin Geneve-järven rantaa. Innostuin taas urheilusta ja sain lisäintoa muista opiskelijoista jotka myös lenkkeilivät aamuisin. Jos haluaa tehdä elämänmuutoken, on se paras tehdä jossain muualla kuin kotimaisemissa. Nyt kotiinpalattuani on tietysti haasteellista pitää kiinni niistä terveellisistä elämäntavoista joita kurssilla ollessani opettelin.








Koulu järjesti myös retkiä ja hauskanpitoa opiskelun ohelle. Kävimme vaeltamassa vuoristossa sekä syömässä fondueta Gruyeren kylässä, tutustumassa Caillierin suklaatehtaaseen, ajamassa kartingia sekä illallistamassa Lausannen olympiamuseossa. Nämä aktiviteetit oli suunniteltu niin että tauko tuli juuri oikeaan aikaan jolloin väsymys meinasi alkaa painamaan. 


Kolmen viikon jälkeen tuntui oudolta palata takaisin kotiin ja töihin ja hyvästellä kaikki uudet ystävät. Olen kuitenkin varma että tulen pitämään yhteyttä näihin upeisiin ihmisiin tulevaisuudessa. Koulussa painotettiin useaan otteeseen verkostoitumisen tärkeyttä, ja uskon siihen itsekin vahvasti. En ole vain kiinnittänyt siihen tarpeeksi huomiota aikaisemmin. 

Suosittelen IMD:tä kaikille jotka harkitsevat yritysjohtamisen kursseja. Toivon itse voivani jatkaa koulussa ensi vuonna EMBA:n suorittamista, mutta siitä on vielä neuvoteltava työpaikalla.

Nautin nyt ensimmäisestä vapaapäivästä neljään viikkoon, toivottavasti teilläkin on oikein mukava viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti