maanantai 18. heinäkuuta 2016

Matka Bernistä Suomeen autolla

Ensimmäinen pysähdys Saksan Heidelbergissä

Lautalla yli Saksasta Tanskaan. Matkan kesto oli vain 1 h, mutta tax free myymälät ja ravintolat löytyivät kuitenkin laivalta.
Silta Kööpenhaminasta Malmö:n

Juhannusaaton outfit Malmössä

Malmö juhannuspäivän aamuna



Lounastauko Jönköpingissä
Aina kaunis Tukholma.







Lähdimme Bernistä ajamaan kohti Suomea juhannusta edeltävänä torstaina. Minun oli tarkoitus lentää Nantesista suoraan Baseliin ja jatkaa siitä autolla Iston kanssa Suomeen. Ranskassa oli valitettavasti jälleen lentolakko ja lentoni oli peruttu. Sain uuden lipun ostettua ja lennettyä Stuttgartiin Baselin sijasta. Isto nouti minut siitä ja ajoimme Heidelbergiin yöksi.

Olin kuullut saksalaisilta kollegoiltani että Heidelberg olisi tutustumisen arvoinen paikka. Hieno kaupunki se olikin, vaikka emme ehtineet siinä sen enempää kierrellä. Heidelbergistä jatkoimme seuraavana päivänä Saksan läpi aina Puttgardeniin asti, josta otimme lautan Tanskaan.

Lauttamatka kesti vain noin tunnin, mutta lautta oli silti todella hieno ravintoloineen ja tax free myymälöineen. Tosin se oli myös todella kallis, noin 100 EUR muistaakseni. Jatkoimme Tanskan läpi vielä samana päivänä ja ajoimme kuuluisan sillan yli lähes keskiyön aikaan Kööpenhaminasta Malmö:n.

Malmössä näkyi juhannuksen vietto kaupungin tyhjyytenä. Löysimme yhden auki olevan ravintolan, josta saimme vielä tilattua ruokaa ja juomaa.

Seuraavana päivänä jatkoimme kohti Tukholmaa ja siitä lautalla yön yli Turkuun. Yhteensä matkaan meni siis kolme yötä ja kaksi päivää. Pitkä matka jotta saisi auton käyttöön Suomeen. Vielä pitäisi jaksaa ajaa takaisinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti