lauantai 18. kesäkuuta 2016

Viikonloppu Cassis-kylässä

















Suuntaan säännöllisin väliajoin työmatkalle etelä-Ranskan Montpellieriin, niin myös tänä kesänä. Päätimme jäädä työmatkan jälkeen viikonlopuksi Cassis-kylään Marseillestä parikymmentä kilometriä itään rannikkoa pitkin. Kyselimme paikallisilta neuvoa pienestä idyllisestä kylästä rannikolta, joka ei kuitenkaan olisi liian turistinen, ja Cassis osoittautui monen suosikkikohteeksi. Odotukset täyttyivät ja ylittyvät reippaasti. Cassis oli juuri sitä mitä halusinkin: rantabulevardi kalaravintoloita täynnä, pieniä kujia ja putiikkeja, hiekkarantaa, viinitarhoja ja upeita maisemia.

Varasimme jälleen huoneiston hotellin sijasta. Huoneisto sijaitsi ihan kylän keskustassa, kävelymatkan päässä rannasta. Siinä oli kaksi makuuhuonetta, olohuone sekä keittiö kahdessa tasossa. Lisäksi meillä oli oma iso parveke grillin kanssa. Siinä oli mukava istua iltaa grillaten ja viiniä maistellen.

Vuokrasimme yhtenä päivänä sähköpyörät, joilla pääsi kätevästi kiertelemään viinitarhoja. Reitit kulkivat ensin mäntymetsien läpi ja päätyivät hienolle näköalapaikalle rannikolle. Cassis sijaitsee keskellä luonnonsuojelualuetta ja rannikkomaisema koostuu hienoista calanche-vuorista, joiden jyrkänteet houkuttelevat kokeneita kiipeilijöitä. Itse tyydyimme nauttimaan näistä maisemista veneen kyydistä.

Viihdyimme täällä lopuksi niin hyvin että jäimme vielä ylimääräisen päivän. Voin lämpimästi suositella Cassis:ta kaikille etelä-Ranskan matkaa suunnitteleville!

1 kommentti:

  1. Ihan mielettömän kivan näköinen paikka. Voi kun joskus itsekin pääsisi noille huudeille 😀

    VastaaPoista