maanantai 21. maaliskuuta 2016

Irtiotto arjesta: Zell am Ziller Itävallassa



Laskettelumatkoja on vaikea rankata koska ne ovat niin erilaisia. Joskus ne ovat rauhallisia kahdenkeskeisiä nautiskelulomia, joskus ne ovat seikkailuja suurilla rinnealueilla ja joskus loma vain tulee todella tarpeeseen ja kaikki tuntuu mahtavalta. Viime viikon laskureissu Itävallan Zell am Zilleriin lukeutuu joka tapauksessa top-laskumatkoihin joilla olen ollut. Tällä matkalla kaikki loksahti kohdilleen: sää, seura, majoitus ja rinteet. Ja tietenkin se että olin todellisen irtioton tarpeessa, sellaisen jossa en iltaisin selaa sähköposteja.


Lähdimme keskiviikkona työpäivän jälkeen ajamaan 6 tunnin matkaa Itävaltaan Zillertalin laskualueelle ja tarkemmin ottaen Zell am Zillerin pieneen kylään. Emme olleet varsinaisesti kuulleet paikasta aikaisemmin, valitsimme kohteen lähinnä siitä löytyvän majoituksen perusteella. Zell am Zillerin kylä osoittautui todella pieneksi, siitä löytyi pari hyvää ravintolaa, pari ruokakauppaa ja muutama urheiluliike. Itse en tosin kaupungilla ehtinyt juuri kääntymään, päivät kuluivat aurinkoisissa rinteissä ja illat hotellin spa-osastolla.

Laskimme kolmen päivän aikana yhteensä n. 150 km ja 21 tuntia. Jalat olivat aivan poikki varsinkin ensimmäisen päivän jälkeen jolloin minulla oli käytössä uudet vapaalaskuun tarkoitetut sukset. Ensimmäisenä päivänä laskimme alueen päästä päähän koko ajan siirtyen seuraavalle hissille ja uudelle rinteelle. Pidän kovasti tällaisista paikoista joissa seikkaileminen on mahdollista. Ikinä ei voi tietää mitä seuraavan nyppylän takana on. Kun rinnealue on niin suuri kuin täällä, ei samaa rinnettä tarvitse laskea moneen kertaan jos ei erityisesti niin halua.





.
Rinteet olivat vielä yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka lämpötilat hipuivatkin yli 10 asteen iltapäivällä. Lunta riitti vielä rinteissä, mutta rinteiden ulkopuolella laskemista emme päässeet enää tähän vuodenaikaan harrastamaan.

Tämä oli "Alppijengin" toinen matka, viime vuonna suuntasimme Ranskan Chamonix:n. Ystäviämme tuli laskemaan tälle reissulle Suomesta, Sveitsistä sekä Houstonista. Olemme ajatelleet muodostaa tästä matkasta perinteen, ja ensi vuoden matkaa suunniteltiin jo ennen kuin edelliseltä matkalta ehdimme kotiutumaan. Arvostan todella tällaisia matkoja ystäväporukassa sekä sitä että ihmiset järjestävät aikaa ja lomaa tullakseen laskemaan. Tiedän ettei se aina ole helppoa, varsinkin kaikille niille joilla on lapsia.

Tällaisen loman ja aurinkoisten rinteiden jälkeen on vaikea palata arkeen. Onneksi on enää vain muutama päivää töitä ja sitten onkin jo pääsiäisloma.

Zell am Ziller - Plussat ja Miinukset 

+ Laaja yhtenäinen laskualue
+ Melko ruuhkaton ja hyvä hissikapasiteetti sekä uusi hissijärjestelmä
+ Edulliset ruoka- ja juomahinnat
+ Hyväkuntoiset rinteet
+ After ski

- Zell am Zillerin kylä pieni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti